tiistai 20. syyskuuta 2011

Treeniä tarvitaan...

Tänään käytiin tosiaan Kokkolassa pelastuskoirien raunioharjoitusradalla. Siellä tutustuttiin ensialkuun hieman betonikasoissa ja muissa rakennelmissa ja tunneleissa kulkemiseen, ja sen jälkeen jokainen teki pari etsintää. Viljami kiipeili betonikasoilla kuin kotonaan, ja kipitteli semmoiseen lintutornin näköiseen hökkeliinkin hyvin ylös, mutta kappas kun alas piti lähtä ja portaat olivat jyrkät, niin iski jarrutus. Tämä tilanne jäi vähän kaivelemaan kun en sitten uskaltanut uusiksikaan ottaa heti samalla kerralla kun tarzan viimein saatiin alas puusta. Etsinnässä tehtiin niin, että koira sai vielä nähdä, mihin se maalimies juoksee. Kaksi ekaa kertaa Viljami meni ihan mukavasti, mutta kolmennella katosi taas aivot ja korvat ja hajut alkoivat kiinnostaa. Tästä seurasi myös päätelmä, että luoksetulotreeniä tarvitaan ja ankarasti, että homma toimii kaikissa ympäristöissä...
Lopuksi treenailin viljamin kanssa vielä tunneliin menoa, joka alussa pelotti poikaa kovasti, ja Viljami voittikin pelkonsa lopulta, ja ryömi perässä tunneliin ainakin kun toisesta päästä kajasti valoa. Seuraavalla kerralla sitten kokeillaan pimeään tunneliin menoa.
Meillä oli tässä viime viikolla oikein muotokuvauspäivä, kun kuvailtiin luokan blogiin materiaalia. Miusta ja Viljamista Sarianna sai mielestäni ihan kivan kuvan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti